top of page

Hej!

Porträtt_edited.jpg
“Jag tror på styrkan att samla likasinnade affärsidéer under samma tak för att göra den cirkulära konsumtionen mer lättillgänglig för alla.”

– Birgitta Ryding
FOLK & FRÖ (3).png

Vår affärsidé

Folk & Frö gör det enkelt och lönsamt för näringsidkare och privatpersoner att dela, reparera och återanvända produkter. Genom klustertänket utökas kundkretsar och verksamheter utvecklas genom att ta del varandras kunskap. På Folk & Frös framtida galleria samlas olika företag under ett tak, alla med fokus på re- och upcyclade produkter och tjänster. Vi siktar på att bli Lunds första galleria bestående av företag med cirkulär produktion som gemensam nämnare.

Problem vi löser för konsumenter är att många saknar kunskap i hur man handlar begagnat och har svårt att ändra normerna som styr ens konsumtion. Vår lösning är att entreprenörerna förbättrar konsumentinformationen för att underlätta för den enskilde konsumenten att göra hållbara och cirkulära val i vardagen.

 

Problem för företag som vi löser är att minska höga lokal- och personalkostnader. Vår lösning är att erbjuda samägda butiksytor med delad hyra. Stolta samarbeten är med Nimble Patch, Swopshop, REbike, Hallitems, omrum, Lunds Kommun, SYSAV, Altitude Meetings m.fl.

Vårt uppdrag

Vår mission är tydlig; att för det första skapa en lösning för en cirkulär ekonomi och i längden bidra till ett hållbart och inkluderande samhälle. Folk & Frös framtida galleria vill ha en social, ekonomisk och miljömässig hållbarhet i affärmodell, samarbetspartners samt i de evenemang vi skapar. För det andra vill Folk & Frö underlätta för den enskilde konsumenten att göra hållbara och långsiktiga val i vardagen. Det ska inte vara komplicerat för konsumenten att handla med gott samvete i den framtida gallerian, eller på de evenemang vi arrangerar. Inte minst vill vi visa att det är enkelt, roligt och inspirerande att handla begagnat och att vi tillsammans i längden kan bryta normer från både konsument- och produktionshåll.

Genom gallerian vill vi att företagare inom secondhand och upcycling ska kunna leva på sin affärsidé och att normalisera en hållbar livsstil. Tillsammans för vi samman marknader med kunskap kring återbruk, nytänk och kreativitet.

Birgitta är själv en driven entreprenör och facilitator som brinner för hållbara affärsmodeller, recycling och secondhand. 

Här kan du höra av dig!

+46 0702 84 86 08

folkochfro@gmail.com

  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Tack för ditt meddelande!

bottom of page