top of page

Återbruksgalleria

Vad är det och vill du vara med?

Folk & Frö arbetar för att bygga upp en återbruksgalleria i Lund där alla näringsidkare arbetar utifrån cirkulär produktion och bidrar till en cirkulär konsumtion. Alla varor och produkter som säljs har en historia och är antingen upcyclade eller recyclade. Du kan vara etablerad företagare, eller bara ha en vilja att starta ett företag inom cirkulär produktion för att driva ditt företag här! Under våren 2024 samarbetar vi med Lunds Kommun för se vilka möjligheter det finns att etablera detta i Lund.

 

Vi söker just nu olika verksamheter till denna framtida galleria. Inget är hugget i sten men exempel på butiker är; inom konfektion (kläder och accessoarer), inredning & möbler, cykel & sport, skrädderi, elektronikreparation och växter (svenska blommor eller sticklingar mm). Det finns även möjlighet att skapa ett "designtorg" med olika produkter i samma butik. Här söker vi någon som kan starta en liknande butik. Driver du ett café, eller har en dröm om att starta ett ekologiskt, hållbart café - då är detta kanske din plats!

 

Se nedan vilka fördelar det finns med att du ska ha din verksamhet på Folk & Frö!

Fördelar med en återbruksgalleria!

fördelar för företag med ökad kundkrets
Ökad kundkrets

Genom att flera företag finns på samma plats kan vi dra nytta av varandras kunskap och även varandras kundkretsar. Tillsammans kan vi skapa samarbeten för att locka en bredare publik och på detta sätt öka kundkretsen för varje enskild verksamhet.

fördelar för företag med stabilare ekonomi
Delat kluster

Att ha många liknande verksamheter under samma tak har en styrka i det kluster som skapas inom kunskap, resurser och samverkan. Det finns möjlighet att dela såväl  butiksytor som att skapa gemensamma kampanjer, vilket i sin tur leder till en lägre ekonomisk risk.

fördelar för företagare är en hållbar satsning i lund
Hållbarhet

Genom att etablera dig på Folk & Frö tar du del av den hållbara satsningen i Lund. Vi erbjuder en fysisk plats där cirkulär produktion och konsumtion är kärnan. Du och din verksamhet kan här på ett enkelt sätt bidra till att göra det lätt för konsumenter att göra hållbara val i vardagen.

Är du företagare och vill vara med på tåget?

Folk & Frö söker just nu olika butiker som skulle passa in i vår återbruksgalleria. I framtiden ser vi en plats med ett tiotal butiker, ett café och en mindre konferensdel framför oss. 

Just nu:

Vi söker café & klädaffär!

bottom of page